Waarom zuigt mijn kat aan zijn dekentje?

 1. Zelfverzachtend
  De veronderstelling is dat het een oraal gedrag is dat is overgebleven van de kittentijd en een soort van zelfverzachtende functie heeft, maar dat is niet zeker.

Dit gedrag vaker voorkomt bij weeskittens en/of kittens die een moeilijke start hebben gehad. De gedachte is dat een soort van ontbering ervoor heeft gezorgd dat dit infantiele gedrag behouden is gebleven.

 1. Angst
  Als uw kat aan een deken kneed en zuigt, is dit misschien hun manier om zichzelf te kalmeren. . sommige kattenrassen, zoals Siamees, Birmaan en mogelijk Birmaan, meer geneigd zijn om het te doen dan andere, “wat een genetische aanleg suggereert die vergelijkbaar is met obsessief-compulsieve stoornissen bij mensen.” Dit gedrag kan ook een coping mechanisme zijn voor katten met verlatingsangst.
 2. Gastro-intestinale nood
  “Het zuigen, kauwen en/of eten van non-foodproducten kan een teken zijn van gastro-intestinale problemen zoals voedselallergieën, inflammatoire darmaandoeningen, obstructie of andere problemen Ze raadt aan om het veterinaire team van uw kat om een ​​grondige evaluatie te vragen om eventuele onderliggende medische problemen te controleren, samen met een algemene beoordeling om ervoor te zorgen dat aan zijn voedings- en gezondheidsbehoeften wordt voldaan.
 3. Verveling
  Het is niet zo dat je kat opzettelijk aan een deken zuigt om je aandacht te trekken. Maar soms hebben onze mysterieuze katten verschillende manieren van communiceren, zoals ’s nachts miauwen of ons volgen. Als je kat zuigt op dingen zoals dekens, wol en zelfs je kleding, kan hij om iets vragen.

Kunnen katten ziek worden door vaak op dekens te zuigen?
Niet echt, tenzij er een ernstiger probleem is. Waar zich problemen voordoen, is dat als de kat begint te kauwen op het item en / of het inslikt, dit kan leiden tot GI-problemen en / of obstructie.

Het innemen van stof of andere non-foodartikelen, een aandoening die bekend staat als pica, is een ander gezondheidsrisico. Studies tonen aan dat katten die pica ontwikkelen een symptoom kunnen zijn van een onderliggende aandoening zoals leukemie of het feliene immunodeficiëntievirus. Reden te meer om met uw dierenarts te praten als uw kat aan een deken zuigt, deze verscheurt en opeet.

Wat te doen als uw kat niet stopt met zuigen op dekens, kleding en andere dingen?
je hoeft je waarschijnlijk geen zorgen hoeft te maken over dit gedrag – overweeg gewoon enkele van de andere mogelijke redenen waarom en pak ze dienovereenkomstig aan.

Plaats een reactie