Waarom volgt mijn kat me overal (ook naar de wc)?

Als het lijkt alsof je kat aan je heup vastzit, ben je niet de enige. Veel katten volgen hun mensen waar ze ook gaan, maar de redenen achter dit gedrag zullen je misschien verbazen.
Elke ochtend miauwt mijn kat melodieus terwijl hij me van de slaapkamer naar de keuken volgt en zijn harige staart tegen mijn pyjamabroek wrijft. Hij volgt me naar de badkamer en houdt me nauwlettend in de gaten terwijl ik mijn tanden poets. Hij volgt me zelfs de douche in. Een beetje griezelig, ik geef het toe, maar het betekent gewoon dat hij van me houdt… toch?

Als je kat op de mijne lijkt, vraag je je misschien af ​​of hun achtervolging iets met jou te maken heeft. Laat me je verzekeren, het doet en het doet het niet. Typisch voor een relatie met een kat, toch?
5 redenen waarom uw kat u overal volgt
Van problemen met hun gezondheid tot gewoon een normale kat zijn, er zijn verschillende interessante oorzaken achter dit grappige gedrag.

 1. Uw kat geniet van uw gezelschap
  Maak je geen zorgen! Je kat houdt inderdaad van je. Na zo lang tussen mensen te hebben geleefd, hebben katten echte en unieke banden gevormd met hun menselijke verzorgers. Je kat brengt graag tijd door met zijn of haar favoriete persoon (jij!) en is geïnteresseerd in de dingen die je doet, vooral op de momenten van de dag dat je misschien meer doet dan alleen op de bank zitten en naar je favoriete programma kijken, zoals wanneer je kookt eten of een was doen. Die activiteiten zijn veel intrigerender voor je kattenmaatje dan je naar een scherm te zien staren.
 2. Uw kat heeft aandacht nodig
  De week gaat zo snel voorbij en als je net als ik bent, schrik je vaak als je merkt dat het midweek is en je nog steeds niet naar de supermarkt bent gegaan. Onze huisdieren kunnen soms “achterblijven” als het erop aankomt dat we tijd vrijmaken van onze drukke schema’s en ze de aandacht geven die ze nodig hebben. Uw kat zal misschien de beste manier vinden om u hem te laten aaien, met hem te spelen of een smakelijke snack met hem te delen, door zijn aanwezigheid bekend te maken … onder meer door u bij elke stap te volgen. Zorg ervoor dat je elke dag je kat liefde, genegenheid en voldoende dagelijkse verrijkingsmogelijkheden geeft om ervoor te zorgen dat je katachtige metgezel een gelukkige, gezonde kat blijft.

GERELATEERD: De kracht van spelen: hoe verrijking leidt tot een langer, gelukkiger huisdierleven

 1. Plaatsen waar je naartoe gaat, bieden geuren aan … en entertainment
  Hier komt de badkamer binnen. Het is geen geheim dat overal waar toiletten en douches zijn, er geuren zijn. Uw kat is een geurkenner en vooral de badkamer biedt veel interessante aroma’s die hun katteninstinct prikkelen.

En als je kat houdt van een goede koele plek om op te liggen, een kom om in te liggen (de gootsteen), of geniet van het druppelen, druppelen, druppelen van een lopende kraan, dan wordt de badkamer snel een kattenspeeltuin of ontspannende spa. Katten vinden ook dat je keuken, de wasruimte en je slaapkamer vol geuren die ze moeten ontdekken en spelletjes die ze moeten uitproberen (rollen toiletpapier zijn blijkbaar erg vermakelijk).

 1. Uw kat heeft een verandering in het dieet nodig
  Waarschijnlijk geen schok, maar als je kat van plan is om achter elke stap op de loer te liggen, proberen ze misschien een behoefte aan je over te brengen … en het kan zijn dat ze willen eten. Katten zijn uitstekende communicators, maar net als peuters schreeuwen ze liever wat ze nodig hebben of besluiten ze om een ​​snack te vragen als je naar het toilet gaat – er gaat niets boven een onverwacht bezoek van je kat terwijl je je zaken doet.

En net als peuters (en toegegeven, ik) is het ontbijt dat je ze hebt gegeven misschien niet bevredigend of laat ze meer verlangen. Dit kan een indicatie zijn dat uw kat een verandering in het dieet nodig heeft. Natuurlijk is het belangrijk dat u uw kat niet overvoert, aangezien obesitas bij katten tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden. Naarmate uw kat echter een senior wordt, veranderen ook hun voedings- en bewegingsbehoeften. Dus als uw kat lijkt af te vallen, zijn vacht er dof uitziet, of als hij u voortdurend volgt, zelfs nadat u hem eten heeft aangeboden, raadpleeg dan uw dierenarts om ervoor te zorgen dat uw kat de voeding krijgt die ze nodig hebben.

 1. Je kat voelt zich ziek
  Katten kunnen niet onder woorden brengen hoe ze zich voelen, dus communiceren ze hoe ze zich voelen door middel van lichaamstaal. Katten kunnen allerlei dingen zeggen via hun lichaam, maar een kat die mogelijk een ziekte heeft of zich overdreven gestrest voelt, kan lichaamsbewegingen en gedrag intensiveren. Deze kunnen inhouden dat u overal wordt gevolgd of probeert zo dicht mogelijk bij u te blijven.

Als uw kat op een ongewoon intense manier bij u in de buurt lijkt te willen zijn, van streek lijkt wanneer u een kamer zonder hen verlaat, of constant al uw bewegingen volgt, is het tijd om een ​​afspraak te maken met uw dierenarts of dierenarts-gedragstherapeut om eventuele problemen uit te sluiten. gezondheids- of gedragsproblemen.

Je kat heeft misschien ontdekt dat jou volgen naar de keuken de beste manier is om nog een smakelijke tonijntraktatie te krijgen, of ze genieten er gewoon van om in de buurt te zijn van alle heerlijke geuren die je produceert. Ongeacht de reden waarom uw kat u altijd volgt, het is belangrijk om goed op te letten, zodat uw fantastische kat helemaal gelukkig en gezond is.

Plaats een reactie