Waarom spinnen katten?

Spinnen is het meest voorkomende geluid dat katten maken – en hoewel katten spinnen als ze tevreden zijn, moet je niet altijd aannemen dat dit betekent dat ze in een goed humeur zijn.

We kijken naar de zachte, continue, vibrerende geluiden van spinnen om te interpreteren wat onze katachtige metgezellen kunnen voelen.

Betekent spinnen dat je kat gelukkig is?
In de meeste gevallen zullen katten spinnen als ze zich in een ontspannen omgeving bevinden, wat golven van kalmte uitstraalt. Dit kan ook gebeuren als je ze aait, en als dit het geval is, voelt je kattenvriend zich gelukkig of sociaal.

Katten spinnen echter ook om andere emoties en behoeften te communiceren. Als u uw kat bijvoorbeeld oppakt, gaan ze spinnen omdat ze het leuk vinden of omdat ze nerveus zijn.

Waarom spint je kat?
Hoewel je nooit precies zult weten wat je harige vriend je probeert te vertellen met een spin, kun je een weloverwogen gok doen door de situatie te overwegen.

Redenen waarom uw kat mogelijk aan het spinnen is, zijn onder meer:
Een vrolijke stemming – Als uw kat er ontspannen uitziet, de ogen half gesloten en de staart grotendeels stil, dan is het veilig om aan te nemen dat uw kat aan het spinnen is omdat ze in een prettige bui is.

Eten aan hun hoofd – Katten kunnen spinnen als het etenstijd is en ze honger hebben. Bij het spinnen voor voedsel combineren ze hun normale spinnen met een “miauw”.

Kitten-moederband – Kittens kunnen spinnen als ze nog maar een paar dagen oud zijn, en het is een manier waarop ze hun moeders laten weten waar ze zijn of dat ze in orde zijn. Spinnen helpt ook de band tussen kittens en moeders, en moederkatten gebruiken spinnen als slaapliedje.

Opluchting – Veel katten spinnen als ze pijn hebben of pijn hebben. Spinnen is een manier voor een kat om zichzelf te kalmeren, net zoals een mensenkind op zijn duim zal zuigen om zich beter te voelen.

Genezing – Experts zijn van mening dat spinnen katten helpt sneller beter te worden. De laagfrequente spinnen veroorzaken trillingen in het lichaam die botten en wonden kunnen genezen, pezen kunnen opbouwen en repareren, de ademhaling kunnen vergemakkelijken en pijn en zwelling kunnen verminderen. Dit zou kunnen verklaren waarom katten hoge valpartijen kunnen doorstaan ​​en minder complicaties hebben na operaties dan honden.

Wat de reden ook is voor het spinnen van je kattenvriend, het geluid is er een dat vaak wordt verwelkomd door kattenouders. Het spinnen is een katachtig slaapliedje dat zowel de zanger als de ziel van de luisteraar kalmeert.

Plaats een reactie