Waarom slaapt mijn kat op mij?

Waarom slaapt mijn kat op mij: Er zijn verschillende redenen waarom de poes graag bij je slaapt: voor de temperatuur, het comfort, de veiligheid en de relatie met jou. Ken de details en of je wel of niet met katten moet slapen. Hoewel elke kat en elke persoon een wereld is, zijn er veel huizen waar katten in het bed van hun menselijke vriend slapen. In mijn geval is dat zo.

Waarom slaapt mijn kat op mij?
Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat het kitten zich prettig voelt bij het slapen in uw bed, de belangrijkste zijn:

Temperatuur
Katten zoeken meestal warmte; In de enige zonnestraal die het huis binnenkomt, in de radiatoren, in de dekens en … ook in jou. De kat zoekt warmte in rust en krijgt die meestal door in je bed, onder je Nordic of zelfs bovenop je te slapen.

Comfort
De kat kan overal slapen, vooral als je bedenkt dat ze het ongeveer 15 uur per dag doen. Maar wat ik het leukst vond, is slapen op warme, comfortabele en zachte plekken. Het bed lijkt perfect aan deze kenmerken te beantwoorden. En het comfort dat ze zoeken is niet alleen fysiek, maar de kat vindt ook bescherming en mentaal comfort dicht bij je slapen.

Veiligheid
Katten zijn zich altijd bewust van wat er om hen heen gebeurt, en hoewel ze soms vredig lijken te slapen, is het door een luid en vreemd geluid te horen en ze zetten zichzelf op scherp. Slapen bij jou in de buurt geeft ze wat veiligheid en rust.

De relatie met jou
Het kan meer of minder zijn, afhankelijk van de kat en jou. Maar het komt vaak voor dat de kat je mist (vooral als je buitenshuis werkt en het uren duurt zonder je te zien). U wilt dus profiteren van de nacht en bovendien bij u in de buurt zijn.

In nesten leven katten meestal opgestapeld en geven ze elkaar warmte, comfort en bescherming. De kat ziet je meestal als een van je nestgenoten. Dus hoofdbijten, liefkozingen en samen slapen horen bij het “gewoon een kat” zijn voor hem. En natuurlijk is samen slapen of bovenop je slapen een manier om wederzijdse genegenheid te tonen

Manier om liefde te tonen
Ten slotte zijn katten een van de wezens die meer liefde te geven hebben. Al laten ze het soms niet zien en kunnen ze er wat lomper uitzien dan andere huisdieren. Stel je voor dat hij de hele dag thuis doorbrengt en zijn eigen dingen doet. Wat het betekent om te slapen, en als je aankomt, is wat hij het meest verlangt naar jou en je zijn vreugde tonen dat je thuis bent.

Dat is het moment om hem de aandacht te geven die hij nodig heeft. Hoewel katten meer zijn dan andere dieren, hebben ze hun flinke dosis liefde per dag nodig. En we geven het je graag!

U weet misschien ook: Hoe een kat te kalmeren? Wat te doen om hem te kalmeren?

Is het goed om met katten te slapen?
De waarheid is dat veel plaatsen met de kittens slapen, vooral als je last hebt van allergieën en hygiëneproblemen. Een ander nadeel van slapen met katten is dat ze verschillende schema’s hebben en meestal ’s nachts actief zijn, zodat ze wakker kunnen worden.

Plaats een reactie