Hoeveel slapen puppy’s?

Je hebt eindelijk je nieuwe puppy mee naar huis genomen en je kunt niet wachten om je nieuwe liefdesbug te knuffelen en veel tijd samen door te brengen. Maar, verrassing! Deze kleine bundel van vreugde slaapt veel. Is dit normaal?

De meeste nieuwe puppy-ouders vragen zich af hoeveel hun puppy zou moeten slapen. Hoe veel is te veel? En hoeveel is te weinig? Laten we eens kijken naar een typisch slaapschema voor puppy’s en de voordelen van het vangen van die extra Z’s.

Waarom hebben puppy’s zoveel slaap nodig?
Puppy’s hebben meer slaap nodig dan een gemiddelde volwassen hond. Hun kleine lichaampjes moeten in korte tijd veel groeien! Hier zijn een paar dingen die gebeuren terwijl uw puppy rust krijgt.

Hersenontwikkeling: Slaap is wanneer de hersenen van uw puppy alle nieuwe informatie kunnen verwerken die het heeft ontvangen terwijl ze wakker waren. Het is ook wanneer de hersenen zichzelf reinigen van alle gifstoffen die zich tijdens wakkere tijden hebben opgehoopt. Het opruimen van hersenafval, of het verwijderen van gifstoffen, helpt bij het ontwikkelen van cognitieve stabiliteit. U zult merken dat uw puppy zich beter zal concentreren en een gelukkiger karakter heeft wanneer hij slaapt dan wanneer hij dat niet doet.

Energiebesparing: al die onverstoorbare energie moet ergens vandaan komen! En dat is allemaal te danken aan de dutjes van uw puppy. Energie wordt gebruikt om botten op te bouwen, spieren te versterken en systemen in het lichaam te laten rijpen. Al deze groei vindt plaats in het lichaam van je kleintje tijdens de slaap.

Ontwikkeling van het immuunsysteem: Het immuunsysteem ontwikkelt zich in de loop van de tijd. Puppy’s worden niet geboren met een volledig ontwikkeld immuunsysteem, dus ze hebben de energiebesparende slaap nodig om het op te bouwen, zodat ze beschermd zijn tegen ziektes.

Kortom, slaap zorgt ervoor dat de hersenen, het lichaam en het immuunsysteem van uw puppy zich kunnen regenereren en ontwikkelen. Er is veel slaap voor nodig om uit te groeien tot die knappe, volwassen kwispelstaart die je voor ogen had.

Maar hoeveel slaap is oké? Bestaat er zoiets als te veel slapen? Laten we daar nu naar kijken.

Hoeveel slapen puppy’s?
Pasgeboren puppy’s komen in hun wereld volledig afhankelijk van hun moeders. Ze zijn in feite blind, doof en hebben weinig controle over hun spierbewegingen. Ze brengen ongeveer 90% van hun tijd slapend door en de andere 10% met borstvoeding, wat neerkomt op ongeveer 22 uur slaap per dag. Gelukkige pups!

Naarmate ze groeien, slapen puppy’s minder en verkennen ze hun wereld meer. Het ras, de leeftijd, het dieet en het activiteitenniveau van uw hond zullen ook een rol spelen bij hun slaapbehoeften, maar hier is een typisch overzicht:

8 weken – Een puppy slaapt ongeveer 20 uur per dag.

10-12 weken – Een puppy slaapt ongeveer 18-20 uur per dag.

14-16 weken – Een puppy slaapt ongeveer 18 uur per dag.

16-18 weken – Dit is een kritieke tijd in de ontwikkeling van uw pup. Het is een kritieke tijd voor hen om hun voedingsschema, socialisatie en basistraining te leren, om er maar een paar te noemen. Om hun nieuwe routines en gedrag vast te houden, hebben ze veel slaap nodig.

Oudere honden en puppy’s zullen genoegen nemen met 12-14 uur slaap per dag. Hier is een handige leeftijdstabel voor honden, als je nieuwsgierig bent waar je hond terechtkomt.

Puppy’s spreiden hun dutjes over de dag en nacht in dutjes van 30 minuten tot twee uur. Zeer jonge pups zullen met een hogere frequentie dutten, vaak elk uur. Naarmate ze groeien, zal de frequentie van de dutjes afnemen.

Honden zijn polyfasische slapers, wat betekent dat ze overdag en ’s nachts korte tijd dutjes doen of slapen. Naarmate honden ouder worden, worden ze dagslapers, wat betekent dat ze gedurende de donkere delen van de dag langer slapen, met dutjes en activiteit overdag.

Mensen zijn monofasische slapers, wat betekent dat we ’s nachts slapen, en ’s nachts alleen.

Grote hondenrassen zullen snel moe worden omdat ze veel sneller groeien dan kleine hondenrassen en meer slaap nodig hebben om die botten en spieren goed op te bouwen. Ze hebben ook hondenvoer nodig dat speciaal is gemaakt voor grote rassen om die snelgroeiende lichamen te voeden.

puppy-slapen-in-bed_hoe-veel-doen-puppies-slapen
Kunnen puppy’s de hele nacht doorslapen?
Uiteindelijk zal je pelsbaby, net als menselijke baby’s, de hele nacht doorslapen – maar daar komt wat training bij kijken. Stel je voor dat je in een vreemde nieuwe omgeving bent, zonder je moeder en broers en zussen? U bent nu het gezin van uw puppy en als u ze dicht bij u houdt, kunnen ze zich aanpassen aan deze nieuwe wereld en ’s nachts langer slapen.

Benchtraining kan uw puppy helpen een slaaproutine te ontwikkelen. Kratten bieden een rustige, veilige, consistente omgeving om te slapen. (Bovendien houdt het ze in bedwang, zodat ze het huis niet verscheuren in de kleine uurtjes van de ochtend!) Maak het comfortabel met een zacht hondenbed of deken, en bied een traktatie als uw puppy erin komt als beloning. Maar bereid je voor op veel geblaf om schijnbaar niets in het begin.

Je puppy leren slapen in een bench helpt ook bij zindelijkheidstraining, aangezien jonge puppy’s geen controle hebben over hun blaas of darmen. Naarmate ze ouder worden, is de vuistregel dat ze voor elke maand in de leeftijd van uw puppy een uur tussen de potjes mogen zitten. Dus een puppy van twee maanden moet elke twee uur naar het toilet, een puppy van drie maanden moet elke drie uur naar het toilet, enzovoort.

Houd

ep in gedachten: elke puppy is anders, dus houd zijn behoeften goed in de gaten. Het kan een goed idee zijn om in het begin ’s nachts een wekker te zetten voor zindelijkheidspauzes.

Een slaapschema voor uw puppy opstellen?
Creëer een slaapomgeving: Waar slaapt uw ​​puppy? Overweeg een gebied dat dicht bij je is of waar je pup je kan zien, omdat ze waarschijnlijk bang zullen zijn op een onbekende plek. Probeer een donkere en afleidingsvrije ruimte te creëren, zodat uw puppy kan ontspannen en zich op zijn gemak kan voelen.

Hydratatie en zindelijkheidspauzes: uw puppy zal ’s nachts beter slapen als hij niet te vaak hoeft op te staan ​​om te plassen. De meeste puppy’s worden elke twee uur wakker om te plassen, dus zet een alarm. Als je je pup bij je in de buurt hebt, kun je ze gemakkelijker horen als ze rusteloos worden.

Om ongelukken in huis te voorkomen, moet u uw puppy altijd mee naar buiten nemen voor een badkamerpauze vlak voor het slapengaan en direct wanneer hij wakker wordt. Dit gaat een lange weg!

Goede voeding betekent beter slapen: gezond hondenvoer levert de energie die uw puppy nodig heeft om zijn snelgroeiende lichaam te ondersteunen, zijn botten te versterken en hem te helpen zich te concentreren op zijn training. Door gezond te eten zal je kleintje beter spelen en beter slapen!

Routines zijn belangrijk: uw puppy zal sneller een slaapschema leren als het deel uitmaakt van hun dagelijkse routine. Honden gedijen, net als veel mensen, op routines omdat het angst vermindert. Probeer het schema elke dag hetzelfde te houden, maar als je het moet wijzigen voor een last-minute evenement of reis, pas dan hun schema aan om ervoor te zorgen dat ze nog steeds de hoeveelheid slaap krijgen die hun lichaam nodig heeft.

puppy-slapen-op-speelgoed_hoe-veel-doen-puppies-slapen
Voorbeeld slaapschema voor puppy’s
Hier is een eenvoudig slaapschema om mee te beginnen. Houd er rekening mee dat elke puppy anders is, dus door een slaapdagboek bij te houden van wanneer de slaapcycli van uw puppy plaatsvinden, kunt u zich aanpassen aan hun behoeften.

Ochtend:

Wakker worden en een potje pauze nemen
15 minuten spelen
Ontbijt tijd!
Geef hun eten 30 minuten de tijd om te verwerken
Neem ze mee voor nog een badkamerpauze
Tijd voor een dutje

Wakker worden
Neem een ​​potje pauze
Geen maaltijd gedurende deze tijd. Zorg gewoon voor 15 minuten gezond spelen of een korte trainingssessie voor basiscommando’s
Namiddag

Potje pauze bij het wakker worden
Een langere wandeling of activiteit/spel om ze uit te rusten voor hun middagdutje
Lunch

30 minuten om voedsel te verwerken
Potje pauze
Tijd voor een dutje

Uw pup zal in de late namiddag dutten
Na alle dutjes, neem je puppy onmiddellijk mee naar het potje en speel je daarna een tijdje
Doe wat korte trainingen
Avond

Potje pauze elke keer dat je puppy wakker wordt
Dinertijd met een voedselverwerkingstijd van 30 minuten
Speel of maak een lange wandeling om je pup op tijd te vermoeien om naar bed te gaan
Stilte tijd

Geef je puppy veel knuffels om hem te ontspannen voor het slapengaan
Potje pauze vlak voor het slapen gaan
Bedtijd

Als het bedtijd is, plaats je je puppy in de bench, bied je hem iets lekkers aan en zegt hij welterusten
Heb geduld tijdens de eerste weken met uw puppy. Er is zoveel te leren over jou en hun nieuwe wereld. Naarmate de tijd verstrijkt, zal uw puppy de hele nacht doorslapen. We beloven!

puppy-slaapt-in-krat_hoe-veel-doen-pups-slapen
Slaapt uw ​​puppy te veel?
Waarschijnlijk niet, maar het kan gebeuren. De meeste gezonde puppy’s zullen gelukkig, energiek en goed eten. Dit betekent dat ze de juiste hoeveelheid slaap krijgen.

Als uw puppy humeurig is, overdreven moe (de hele dag slaapt) en geen goede eetlust heeft, bel dan uw dierenarts. Je moet je pup sowieso meenemen voor routinematige dierenartsbezoeken, dus als er een probleem is, moeten ze het kunnen identificeren voordat je het doet.

Krijgt uw puppy niet genoeg slaap?
Een puppy die slaapgebrek heeft, kan ernstige gezondheidsproblemen krijgen.

Tekenen van slaaptekort zijn:

Lage eetlust
Chagrijnig humeur
Lagere activiteitsniveaus
Persoonlijkheidsveranderingen – kunnen agressief of asociaal worden
Overprikkeling: net als die peuter die ineens barst van de energie, snel huilt of ongecontroleerd rondrent, kan een puppy op dezelfde manier reageren.
Als uw puppy tekenen van slaapgebrek vertoont, is het tijd om naar de dierenarts te gaan en gezondheidsproblemen uit te sluiten. Een goede puppyverzekering kan een hap uit de dierenartsrekeningen halen en ze beschermen wanneer er iets onverwachts gebeurt.

Tandjes krijgen kan ook een goede nachtrust beïnvloeden. Net als peuters voelen onze puppy’s zich ongemakkelijk als er nieuwe tandjes doorkomen. Je puppy wil ineens overal op kauwen, inclusief je bank, je schoenen, de hoek van het tapijt of het lijstwerk in je huis!

Hier zijn enkele stappen om tandjes krijgen te verzachten en goede tandheelkundige zorg voor honden te bevorderen:

Kauwsnacks gemaakt voor puppy’s
Een kauwspeeltje (puppy’s hebben de zachtere nodig)
Bevroren fruit en groenten zoals bananen, appels, gedehydrateerde zoete aardappelen of bevroren sperziebonen kunnen ook ongemakkelijk tandvlees kalmeren.
Als je merkt dat je verbaasd bent over hoeveel je nieuwe puppy slaapt, onthoud dan dat het normaal is en net zo belangrijk voor hun ontwikkeling als een gezond dieet.

Plaats een reactie